Политика за поверителност

Политика за поверителност

Ние от Невидими животни уважаваме личните данни на всеки, който посещава нашия уебсайт или по друг начин е свързан с нашата дейност. Следният документ обяснява как защитаваме и използваме Вашите данни. Обяснява и къде и как събираме Ваши лични данни, както и кои са правата Ви спрямо цялата информация за Вас, която съхраняваме.

Ако имате някакви въпроси или притеснения, моля, свържете се с нас на: contact@nevidimi.bg

Актуализирано на 20.03.2022

Невидими животни (“ние”, “нашият” или “нас”) се ангажира да защитава поверителността Ви. Настоящата Политика за поверителност обяснява как Вашата лична информация се събира, използва и споделя от Невидими животни.

Настоящата Политика за поверителност се отнася за нашия уебсайт (nevidimi.bg, bezbolka.bg, zanorkite.bg) и свързаните с него поддомейни (наричани общо “Услугата”). С достъпа до или използването на нашата Услуга Вие заявявате, че сте прочели, разбрали и сте съгласни със събирането, съхранението, използването и споделянето на Вашата лична информация, както е описано в настоящата Политика за поверителност и нашите Условия за ползване.

Определения и основни термини

За да обясним нещата възможно най-ясно в тази Политика за поверителност, всеки път, когато се споменава някой от тези термини, те се определят стриктно като:

  • Бисквитка: малко количество данни, генерирани от уебсайт и запаметени от Вашия уеб браузър. Използва се за идентифициране на Вашия браузър, за предоставяне на анализи, за запомняне на информация за Вас, като например предпочитания за език или информация за вход.
  • Организация: когато в тази политика се споменава “организацията”, “ние”, “нас” или “нашата”, тя се отнася до сдружение “Невидими животни”, (ЖК “Света Троица”, бл 173, вх. Е, ап. 160, София 1309 с БУЛСТАТ 206705873), което отговаря за Вашите данни съгласно настоящата Политика за поверителност.
  • Държава: там, където са базирани Невидими животни или собствениците/основателите на Невидими животни, в този случай това е България.
  • Клиент: отнася се за организацията или лицето, което се регистрира да използва Услугата.
  • Устройство: всяко устройство, свързано с интернет, като телефон, таблет, компютър или друго устройство, което може да се използва за посещение и използване на Услугите.
  • IP адрес: На всяко устройство, свързано към интернет, се присвоява номер, известен като адрес на интернет протокол (IP). Тези номера обикновено се определят на географски блокове. IP адресът често може да се използва за идентифициране на грубото местоположение, от което дадено устройство се свързва с интернет.
  • Персонал: отнася се за лицата, които са наети от Невидими животни или са определени от Невидими животни за извършване на дейност от името на Организацията.
  • Лични данни: всяка информация, която пряко, непряко или във връзка с друга информация – включително личен идентификационен номер – позволява идентифицирането на физическо лице.
  • Услуги: отнася се до уебсайтовете, услугите и продуктите, предоставяни от Невидими животни, включително за формуляра за подаване на информация към Невидими животни, за даряване, за поръчки на продукти и други подобни
  • Услуги на трети страни: отнася се за рекламодатели, спонсори на конкурси, промоционални и маркетингови партньори и други, които предоставят нашето съдържание или чиито продукти или услуги според нас могат да Ви заинтересуват.
  • Уебсайт: сайтовете на Невидими животни, които може да бъде достъпени чрез този URL адрес: https://nevidimi.bg, https://bezbolka.bg, /, и поддомейни на същите.
  • Вие: физическо или юридическо лице, което използва Услугите на Невидими животни.

Каква информация събираме?

Събираме информация от Вас, когато посещавате нашия уебсайт, регистрирате се в него, правите поръчка, абонирате се за нашия имейл бюлетин, отговаряте на анкета или попълвате формуляр.

  • Име / Потребителско име
  • Телефонни номера
  • Имейл адреси
  • Пощенски адреси
  • Адреси за фактуриране
  • Пол

Правното основание за това е чл. 6 (1) (а) от Общия регламент за защита на личните данни (GDPR), който ни позволява да обработим данните Ви след получаване на Вашето информирано съгласие.

Как използваме събраната от нас информация?

Всяка информация, която събираме от Вас, може да бъде използвана по всеки от следните начини:

  • За да персонализираме Вашето преживяване (Вашата информация ни помага да отговорим по-добре на Вашите индивидуални нужди и интереси).
  • За да подобрим нашия уебсайт (ние непрекъснато се стремим да подобряваме информацията и услугите на нашия уебсайт въз основа на информацията и обратната връзка, която получаваме от Вас).
  • За подобряване на обслужването на клиенти (Вашата информация ни помага да отговорим по-ефективно на Вашите заявки за обслужване на клиенти и нужди от поддръжка).
  • За обработка на транзакции
  • За администриране на конкурс, промоция, проучване или друга функция на сайта
  • За изпращане на периодични имейли

Освен това събираме подробности за имейлите и други електронни съобщения, които получавате от нас, включително дали тези съобщения са били отворени и дали сте кликвали върху някоя от връзките (линкове) в тях. Искаме да бъдем сигурни, че нашите съобщения са полезни и важни за Вас, така че в случай, че не ги отворите и не кликнете върху връзка (линк) в тях, ние знаем, че трябва да подобрим информацията, която Ви изпращаме.

Също така можем да използваме телефонния Ви номер за телемаркетинг и да Ви звъним, за да Ви питаме за обратна връзка за взаимодействията Ви с нас, както и да Ви информираме за дейността ни и начините, по които можете да помогнете.

Кога Невидими животни използват информация за крайния потребител от трети страни?

Невидими животни ще събират Данни за крайния потребител, необходими за предоставяне на услугите на Невидими животни на нашите клиенти и поддръжници.

Крайните потребители могат доброволно да ни предоставят информация, която са направили достъпна в уебсайтове ни. Ако сте ни посочили такива, можем и да събираме публично достъпна информация от посочените от Вас Ваши профили в социалните медии. Можете да контролирате каква част от Вашата информация профилите Ви в социалните медии правят публично достояние, като посетите тези уебсайтове и промените настройките си за поверителност.

Кога Невидими животни използват информация за клиенти от трети страни?

Когато се свържете с нас, ние получаваме определена информация от трети страни. Например, когато ни изпратите имейл адреса си, проявявайки интерес към Услугите на Невидими животни, ние получаваме информация за Вас от трета страна, която предоставя на Невидими животни автоматизирани услуги за откриване на измами. Понякога събираме и информация, която е публично достъпна в профилите в социалните мрежи. Можете да контролирате каква част от Вашата информация социалните мрежи правят публично достояние, като посетите тези уебсайтове и промените настройките си за поверителност.

Споделяме ли информацията, която събираме, с трети страни?

Можем да споделяме информацията, която събираме, както лична, така и нелична, с трети страни, като рекламодатели, спонсори на конкурси, промоционални и маркетингови партньори и други, които предоставят нашето съдържание или чиито продукти или услуги според нас могат да Ви заинтересуват. Можем също така да я споделяме с наши настоящи и бъдещи свързани дружества и партньори, а ако участваме в сливане или друга реорганизация, можем също така да споделяме или прехвърляме Вашата лична и нелична информация на нашите правоприемници.

Можем да ангажираме доверени доставчици на услуги от трети страни, които да изпълняват функции и да ни предоставят услуги, като например хостинг и поддръжка на нашите сървъри и уебсайтове, съхранение и управление на бази данни, управление на имейли, маркетинг на хранилища, обработка на кредитни карти, обслужване на клиенти и изпълнение на поръчки за продукти и услуги, които можете да закупите чрез уебсайта. Вероятно ще споделим Вашата лична информация и евентуално някои нелични данни с тези трети страни, за да им дадем възможност да извършват тези услуги за нас и за Вас.

Възможно е да споделяме части от данните от нашите лог файлове, включително IP адреси, за целите на анализа с трети страни, като например партньори за уеб анализ, разработчици на приложения и рекламни мрежи. Ако Вашият IP адрес бъде споделен, той може да бъде използван за оценка на общото местоположение и други технографски данни, като например скорост на връзката, дали сте посетили уебсайта в споделено местоположение и вида на устройството, използвано за посещение на уебсайта. Те могат да обобщават информация за нашите реклами и за това, което виждате на уебсайта, и след това да предоставят одитиране, проучвания и отчети за нас и нашите рекламодатели. 

Можем също така да разкриваме лична и нелична информация за Вас на държавни или правоприлагащи служители или частни лица, ако по наша преценка считаме, че това е необходимо или подходящо, за да отговорим на искове, правни процедури (включително призовки), да защитим нашите права и интереси или тези на трета страна, безопасността на обществеността или на всяко лице, да предотвратим или спрем незаконна, неетична или подлежаща на правно преследване дейност или да спазим по друг начин приложимите съдебни заповеди, закони, правила и разпоредби. 

Къде и кога се събира информация от клиентите и крайните потребители?

Невидими животни ще събират лична информация, която ни предоставяте в Ваше информирано съгласие. Възможно е да получаваме лична информация за Вас и от трети страни, както е описано по-горе.

Как използваме Вашия имейл адрес?

С изпращането на имейл адреса си през наш уебсайт се съгласявате да получавате имейли от нас както е описано в съответния формуляра. Можете да прекратите участието си във всеки от тези списъци с имейли по всяко време, като кликнете върху връзката за отписване или друга опция за отписване, която е включена в съответния имейл. Изпращаме имейли само на хора, които са ни дали информирано съгласие да се свържем с тях, директно или чрез трета страна. Не изпращаме непоискани търговски имейли, защото мразим спама не по-малко от Вас. С изпращането на имейл адреса си се съгласявате също така да ни позволите да използваме имейл адреса Ви за таргетиране на рекламна аудитория в сайтове като Facebook, където показваме персонализирана реклама на конкретни хора, които са се съгласили да получават съобщения от нас. Имейл адресите и телефоните и другите контакти, подадени на нас само чрез уебсайтовете ни или през социалните мрежи за обработка на поръчки, ще се използват единствено с цел да Ви се изпращат информация и актуализации, свързани с Вашата поръчка. Ако обаче сте ни предоставили същия имейл чрез друг метод, можем да го използваме за всяка от целите, посочени в настоящата Политика. Забележка: Ако по всяко време желаете да се откажете от получаването на бъдещи имейли, включваме подробни инструкции за отписване в долната част на всеки имейл.

Колко дълго съхраняваме Вашата информация?

Съхраняваме Вашата информация само докато тя ни е необходима, за да Ви предоставим Услугите си и да изпълним целите на организацията си и целите, описани в тази Политика. Това важи и за всички, с които споделяме Вашата информация и които извършват услуги от наше име. Когато вече не е необходимо да използваме Вашата информация и също няма нужда да я съхраняваме, за да спазваме нашите законови или регулаторни задължения, ние ще я премахнем от нашите системи или ще я обезличим, така че да не можем да Ви идентифицираме.

Как защитаваме Вашата информация?

Прилагаме различни мерки за сигурност, за да поддържаме безопасността на личната Ви информация, когато правите поръчка или въвеждате, изпращате или получавате достъп до личната си информация. Ние използваме защитен сървър, както и нашите партньори. Цялата предоставена чувствителна/кредитна информация се предава чрез технологията Secure Socket Layer (SSL) и след това се криптира в базата данни на нашите доставчици на платежни услуги, за да бъде достъпна само за упълномощените лица със специални права за достъп до такива системи, които са длъжни да пазят информацията в тайна. След транзакцията Вашата лична информация (кредитни карти, финансови данни и т.н.) никога не се съхранява във файл. Въпреки това не можем да осигурим или да гарантираме абсолютната сигурност на всяка информация, която предавате на Невидими животни, или да гарантираме, че информацията Ви в Услугата не може да бъде достъпна, разкрита, променена или унищожена чрез нарушаване на някоя от нашите физически, технически или управленски защити.

Може ли информацията ми да бъде прехвърлена в други държави?

Невидими животни оперират в България. Информацията, събрана чрез нашите уебсайтове или профили в социалните мрежи, чрез пряко взаимодействие с Вас или от използването на нашите Услуги, може да бъде прехвърляна от време на време към наши офиси или персонал, или към трети страни, разположени по целия свят, и може да бъде преглеждана и хоствана навсякъде по света, включително в държави, в които може да няма общоприложими закони, регулиращи използването и прехвърлянето на такива данни. В максималната степен, позволена от приложимото законодателство, с използването на някое от горепосочените действия Вие доброволно се съгласявате с трансграничното прехвърляне и хостване на такава Ваша информация.

Сигурна ли е информацията, събрана чрез Услугите на Невидими животни?

Предприемаме предпазни мерки за защита на сигурността на Вашата информация. Разполагаме с физически, електронни и управленски процедури, които ни помагат да опазваме, предотвратяваме неоторизиран достъп, поддържаме сигурността на данните и правилното използване на Вашата информация. Въпреки това нито хората, нито системите за сигурност са безотказни, включително системите за криптиране. Освен това хората могат да извършат умишлени престъпления, да допуснат грешки или да не спазват политиките. Ето защо, въпреки че полагаме разумни усилия за защита на Вашата лична информация, не можем да гарантираме нейната абсолютна сигурност. Ако приложимото законодателство налага някакво неотменимо задължение за защита на Вашата лична информация, Вие се съгласявате, че умишлените престъпления не са част от стандартите, използвани за измерване на нашето съответствие с това задължение.

Мога ли да актуализирам или коригирам информацията си?

Правата, с които разполагате, за да поискате актуализации или корекции на информацията, която Невидими животни събират, зависят от отношенията Ви с Невидими животни. Персоналът може да актуализира или коригира информацията Ви, както е описано подробно във вътрешните правила за работа в нашата организация.

Клиентите и поддръжниците ни имат право да поискат ограничаване на определени употреби и разкривания на лична информация, както следва. Можете да се свържете с нас, за да (1) актуализирате или коригирате личната си информация, (2) промените предпочитанията си по отношение на съобщенията и другата информация, която получавате от нас, или (3) да изтриете личната информация, която се поддържа за Вас в нашите системи (при спазване на следващия параграф), като анулирате Вашия профил при нас. Такива актуализации, корекции, промени и изтривания няма да имат ефект върху друга информация, която поддържаме, или информация, която сме предоставили на трети страни в съответствие с настоящата Политика за поверителност преди такава актуализация, корекция, промяна или изтриване. За да защитим Вашата поверителност и сигурност, може да предприемем разумни стъпки, за да потвърдим самоличността Ви, преди да Ви предоставим достъп до данните Ви или да извършим корекции.

Трябва да сте наясно, че не е технологично възможно да премахнем от нашата система всеки запис на информацията, която сте ни предоставили. Необходимостта от създаване на бекъпи и архивиране на нашите системи, за да защитим информацията от неволна загуба, означава, че копие от Вашата информация може да съществува в неизтриваема форма, която ще бъде трудна или невъзможна за намиране от наша страна. Незабавно след получаването на Вашето искане цялата лична информация, съхранявана в базите данни, които активно използваме, и в други носители, които могат лесно да бъдат търсени, ще бъде актуализирана, коригирана, променена или изтрита, според случая, веднага щом това стане и доколкото е разумно и технически възможно.

Ако сте краен потребител и желаете да актуализирате, изтриете или получите информацията, която имаме за Вас, можете да го направите, като се свържете с нас.

Персонал

Ако сте работник или кандидат за работа, доброволец или кандидат за такъв за Невидими животни, ние събираме информация, която доброволно ни предоставяте. Използваме събраната информация за целите на човешките ресурси, за да администрираме обезщетенията на работниците и да проверяваме кандидатите.

Можете да се свържете с нас, за да (1) актуализирате или коригирате информацията си, (2) промените предпочитанията си по отношение на съобщенията и другата информация, която получавате от нас, или (3) да получите запис на информацията, която имаме за Вас. Такива актуализации, корекции, промени и изтривания няма да имат ефект върху друга информация, която поддържаме, или информация, която сме предоставили на трети страни в съответствие с настоящата Политика за поверителност преди такава актуализация, корекция, промяна или изтриване.

Сливане или промяна в организацията

Запазваме си правото да прехвърляме информация на трета страна в случай на сливане или друго прехвърляне на всички или на значителна част от активите на Невидими животни или в случай че прекратим дейността си или подадем молба за ликвидация, реорганизация или подобна процедура, при условие че третата страна се съгласи да спазва условията на настоящата Политика за поверителност.

Партньори

Можем да разкрием информация (включително лична информация) за Вас на нашите филиали и партньори. За целите на настоящата Политика за поверителност “Филиал” означава всяко лице или организация, която пряко или непряко контролира, е контролирана от или е под общ контрол с Невидими животни, независимо дали чрез собственост или по друг начин. Всяка информация, свързана с Вас, която предоставяме на нашите Филиали, ще бъде третирана от тези Филиали в съответствие с условията на настоящата Политика за поверителност.

Приложимо право

Настоящата Политика за поверителност се урежда от законите на България. Вие се съгласявате с изключителната юрисдикция на съдилищата във връзка с всякакви действия или спорове, възникнали между страните по силата на или във връзка с настоящата Политика за поверителност, с изключение на лицата, които могат да имат права да предявяват претенции по силата на рамката Швейцария-САЩ.

Настоящото споразумение и използването на уебсайтовете ни се уреждат от законите на България. Използването на уебсайтовете ни от Ваша страна може да бъде предмет и на други местни, национални, европейски или международни закони.

Като използвате Услугите или се свържете директно с нас, Вие изразявате съгласието си с тази Политика за поверителност. Ако не сте съгласни с тази Политика за поверителност, не трябва да работите с наши уебсайтове или да използвате нашите Услуги. Продължаването на използването на уебсайтовете, директното взаимодействие с нас или след публикуването на промени в тази Политика за поверителност, които не засягат значително използването или разкриването на Вашата лична информация, ще означава, че приемате тези промени.

Вашето съгласие

Актуализирахме нашата Политика за поверителност, за да Ви осигурим пълна прозрачност за това какво означава, когато посещавате наши сайтове. С използването на наши уебсайтове, записването във формуляр или анкета или извършването на покупка или поръчка, Вие се съгласявате с нашата Политика за поверителност и приемате нейните условия.

Връзки към други уебсайтове

Настоящата Политика за поверителност се прилага само за Услугите. Услугите могат да съдържат връзки към други уебсайтове, които не се управляват или контролират от Невидими животни. Ние не носим отговорност за съдържанието, точността или мненията, изразени в такива уебсайтове, и такива уебсайтове не са проучвани, наблюдавани или проверявани за точност или пълнота от нас. Моля, не забравяйте, че когато използвате връзка, за да преминете от Услугите към друг уебсайт, нашата Политика за поверителност вече не е в сила. Вашето сърфиране и взаимодействие във всеки друг уебсайт, включително тези, към които има връзка в нашата платформа, се подчинява на собствените правила и политики на този уебсайт. Такива трети страни могат да използват свои собствени бисквитки или други методи за събиране на информация за Вас.

Бисквитки

Невидими животни използват “бисквитки”, за да идентифицират областите на нашия уебсайт, които сте посетили, и да провеждат други проследяващи функции. Бисквитката е малка част от данни, съхранена на Вашия компютър или мобилно устройство от Вашия уеб браузър. Използваме “Бисквитките”, за да подобрим работата и функционалността на наши уебсайтове, но някои от тях не са от съществено значение за използването им. Въпреки това, без тези “бисквитки” някои функционалности, като например видеоклипове, може да станат недостъпни или други функционалности да не работят, когато посещавате уебсайтовете ни, тъй като няма да сме в състояние да запомним съответните данни за Вас. Повечето уеб браузъри могат да бъдат настроени така, че да деактивират използването на “бисквитки”. Въпреки това, ако забраните използването на “Бисквитки”, е възможно да нямате правилен или никакъв достъп до функциите на нашия уебсайт. Никога не поставяме лична информация в Бисквитките.

Блокиране и деактивиране на бисквитки и подобни технологии

Където и да се намирате, можете също така да настроите браузъра си да блокира бисквитките и подобни технологии, но това действие може да блокира нашите основни бисквитки и да попречи на правилното функциониране на наши уебсайтове, както и да не можете да използвате пълноценно всички техни функции и услуги. Трябва също така да сте наясно, че ако блокирате бисквитките в браузъра си, може да загубите и част от запазената информация (напр. запазени данни за вход, предпочитания на сайта). Различните браузъри предоставят на разположение различни настройки. Деактивирането на бисквитка или категория бисквитки не изтрива бисквитката от Вашия браузър, ще трябва да направите това сами от Вашия браузър, като за повече информация трябва да посетите менюто за помощ на Вашия браузър.

Услуги за ремаркетинг

Използваме услуги за ремаркетинг. Какво е ремаркетинг? В дигиталния маркетинг ремаркетингът (или ретаргетингът) е практика за показване на реклами в интернет на хора, които вече са посетили Вашия уебсайт. Тя позволява на дадена организация да изглежда така, сякаш “следва” хората в интернет, като им показва реклами на уебсайтовете и платформите, които те използват най-често.

Подробности за плащания

Що се отнася до данните за кредитна карта или други данни за обработка на плащания, които сте ни предоставили, ние се ангажираме, че тази поверителна информация ще бъде съхранявана по възможно най-сигурния начин. За плащания използваме услугите на трети страни и ние самите не съхраняваме на наши сървъри информация за Вашите кредитни карти или други данни за плащания.

Поверителност при деца

Възможно е да събираме информация от деца под 13-годишна възраст в рамките на Услугите си. Ако сте родител или настойник и знаете, че Вашето дете ни е предоставило лични данни без Ваше разрешение, моля, свържете се с нас. Ако ни стане известно, че сме събрали лични данни от лица под 13-годишна възраст без родителско съгласие, предприемаме стъпки за премахване на тази информация от нашите сървъри.

Промени в нашата Политика за поверителност

Възможно е да променим нашите Услуги и политики и може да се наложи да направим промени в тази Политика за поверителност, така че тя да отразява точно нашите Услуги и политики. Освен ако законът не изисква друго, ние ще Ви уведомим (например чрез нашите Услуги), когато направим промени в тази Политика за поверителност, и ще Ви дадем възможност да ги прегледате, преди да влязат в сила. След това, ако продължите да използвате Услугите, ще бъдете обвързани с актуализираната Политика за поверителност. Ако не желаете да се съгласявате с тази или с която и да е актуализирана Политика за поверителност, можете да ни помолите да изтрием Вашите данни, които имаме, и да спрете да използвате Услугите.

Моля посещавайте тази страница периодично, за да сте запознати с последните промени. Ще Ви уведомим за значителни промени в начина, по който боравим с личните Ви данни, като поставим забележимо известие на уебсайта и изпратим имейл до лицата, спрямо които измененията ще се отразят. Ако продължите да използвате нашия уебсайт и услуги, ще се счита, че сте се запознали с тези промени.

Услуги на трети страни

Възможно е да показваме, включваме или предоставяме съдържание на трети страни (включително данни, информация, приложения и други продуктови услуги) или да предоставяме връзки към уебсайтове или услуги на трети страни (“Услуги на трети страни”).

Вие потвърждавате и се съгласявате, че Невидими животни не носят отговорност за Услугите на трети страни, включително за тяхната точност, пълнота, навременност, валидност, спазване на авторските права, законност, благоприличие, качество или друг техен аспект. Невидими животни не поема и няма да носи никаква отговорност пред Вас или друго физическо или юридическо лице за Услуги на трети страни.

Услугите на трети страни и връзките към тях се предоставят единствено за Ваше удобство и Вие имате достъп до тях и ги използвате изцяло на свой риск и при спазване на условията на тези трети страни.

Facebook Pixel

Facebook Pixel е инструмент за анализ, който ни позволява да измерваме ефективността на рекламата ни, като разбираме действията, които хората извършват на наши уебсайтове. Може да използваме Pixel, за да: се уверим, че рекламите ни се показват на правилните хора. Facebook Pixel може да събира информация от Вашето устройство, когато използвате Услугите. Facebook Pixel събира информация, която се съхранява в съответствие с Политиката за поверителност на Facebook за тази услуга

Технологии за проследяване

Бисквитки

Използваме “бисквитки”, за да подобрим работата и функционалността на наши уебсайтове, но някои от тях не са от съществено значение за използването му. Въпреки това, без тези бисквитки някои функционалности, като например видеоклипове, може да станат недостъпни или други функционалности да не работят, тъй като няма да можем да запомним Ваши данни.

Локално съхранение

Локалното съхранение, известно понякога като съхранение на DOM, предоставя на уеб приложенията методи и протоколи за съхранение на данни от страна на клиента. Уеб съхранението поддържа трайно съхранение на данни, подобно на бисквитките, но със значително по-голям капацитет и без информация, съхранявана в хедърите на HTTP заявката.

Сесии

Невидими животни използват “сесии”, за да идентифицират областите на нашия уебсайт, които сте посетили. Сесията е малка част от данните, съхранявани на Вашия компютър или мобилно устройство от Вашия уеб браузър.

Информация за Общия регламент за защита на данните (ОРЗД/GDPR)

Възможно е да събираме и използваме информация от Вас, ако сте от Европейското икономическо пространство (ЕИП), и в този раздел от нашата Политика за поверителност ще обясним как точно и защо се събират тези данни и как поддържаме защитата на тези данни, за да не бъдат възпроизведени или използвани по неправилен начин.

Какво представлява GDPR?

ОРЗД е общоевропейски закон за поверителност и защита на данните, който регламентира начина, по който организациите защитават данните на гражданите на ЕС, и повишава контрола, който гражданите на ЕС имат върху своите лични данни.

ОРЗД се отнася за всяка глобално действаща организация, а не само за базираните в ЕС предприятия и гражданите на ЕС. Данните на нашите клиенти са важни, независимо къде се намират, поради което сме въвели контрола по GDPR като основен стандарт за всички наши операции по света.

Какво представляват личните данни?

Всякакви данни, които се отнасят до лице, което може да бъде идентифицирано. GDPR обхваща широк спектър от информация, която може да се използва самостоятелно или в комбинация с друга информация за идентифициране на дадено лице. Личните данни се простират отвъд името или имейл адреса на дадено лице. Някои примери включват финансова информация, политически мнения, генетични данни, биометрични данни, IP адреси, физически адрес, сексуална ориентация и етническа принадлежност.

Принципите за защита на данните включват изисквания като:

  • Събраните лични данни трябва да се обработват по честен, законен и прозрачен начин и да се използват само по начин, който човек би очаквал с основание.
  • Личните данни трябва да се събират само за изпълнение на конкретна цел и да се използват само за тази цел. Когато събират лични данни, организациите трябва да посочат защо се нуждаят от тях.
  • Личните данни не трябва да се съхраняват по-дълго, отколкото е необходимо за изпълнение на тяхната цел.
  • Лицата, обхванати от ОРЗД, имат право на достъп до собствените си лични данни. Те могат също така да поискат копие от своите данни, както и данните им да бъдат актуализирани, изтрити, ограничени или преместени в друга организация.

Защо GDPR е важен?

GDPR добавя някои нови изисквания относно начина, по който организациите трябва да защитават личните данни на лицата, които събират и обработват. Той също така повишава залозите за спазване на изискванията, като засилва правоприлагането и налага по-големи глоби при нарушение. Освен тези факти това е просто правилното решение. В Невидими животни ние твърдо вярваме, че поверителността на Вашите данни е много важна и вече имаме солидни практики за сигурност и поверителност, които надхвърлят изискванията на този нов регламент.

Индивидуални права на субекта на данни – достъп до данни, преносимост и изтриване

Поемаме ангажимент да помагаме на нашите клиенти и поддръжници да изпълняват изискванията на GDPR относно правата на субектите на данни. Невидими животни обработват или съхраняват всички лични данни при напълно проверени доставчици и партньори, отговарящи на изискванията на ЗЗЛД. Съхраняваме всички разговори и лични данни за срок до 6 години, освен ако данните Ви не бъдат изтрити. В такъв случай ние унищожаваме всички данни в съответствие с нашите Условия за ползване и Политика за поверителност.

Наясно сме, че ако работите с граждани от ЕС, трябва да можете да им предоставите възможност за достъп, актуализиране, извличане и премахване на личните им данни. Ние Ви разбираме! Нашият екип е на Ваше разположение, за да отговори на всички въпроси, които може да имате относно работата с нас и нашите Услуги.

Можете също така да поискате копие на данните, които имаме за Вас, като се свържете с нас по имейл на contact@nevidimi.bg

Жалби

Ако подадете искане, разполагаме с един месец, за да Ви отговорим. Понякога може да ни отнеме повече от месец, в който случай ще Ви уведомим. Ако желаете да упражните някое от правата си, моля, свържете се с нас.

Ние не продаваме личната информация на нашите потребители.

Имате право да се оплачете и в българската Комисия за защита на личните данни, с адрес: България, 1592, гр.София, бул. „Проф. Цветан Лазаров“ №2; Телефон: +359 2 91 53 518; Факс: +359 2 91 53 525; адрес на електронна поща: kzld@cpdp.bg, уебсайт: https://www.cpdp.bg/.

За повече информация относно Вашите права, моля, свържете се с нас.

Свържете се с нас

Не се колебайте да се свържете с нас, ако имате някакви въпроси, чрез имейл: contact@nevidimi.bg